Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Gemarineerde groentespies op tafel.
- Pel 2 teentjes knoflook en pers de knoflook boven een kom.
- Meng 3 theelepels dijonmosterd met 100 ml olijfolie en 2 theelepels gedroogde Provencaalse kruiden. Breng op smaak met zeezout en versgemalen peper.
- Breng een pan met water en zout aan de kook.
- Was 1/2 aubergine, 1/2 courgette, 1 rode paprika en snij ze in grove stukken.
- Blancheer de groenten en 16 voorgekookte krieltjes in ca. 2 minuten in het kokende water. Giet de groenten af en schep ze direct door de dressing.
- Laat de groenten en krieltjes in de dressing afkoelen. Schep ze regelmatig om.
- Steek de groenten aan 4 spiesen en leg ze op de barbecue. Grill ze ca. 5 minuten. Bestrijk ze nogmaals met de marinade en bestrooi ze met zeezout.