Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Kip biryani met sperzieboontjes

Kip biryani met sperzieboontjes

smulweb badge smulweb

Een aromatische Kip biryani met sperzieboontjes op tafel zetten was nog nooit zo makkelijk. Je roerbakt de kip in een met kruiden gevulde pan, voegt de rijst toe, laat alles 10 minuten zachtjes garen en klaar is kees. Serveer met yoghurt op smaak gebracht met wat koriander.

25 min bereiden hoofdgerecht 2 personen

(0)

Ingrediënten

  • 1 Ui
  • 20 g Gemberwortel
  • 200 g Sperziebonen
  • 250 g Kipfilet
  • 2 tl Curry Madras
  • 1 Kippenbouillon (blokjes)
  • 35 g Tomatenpuree
  • 150 g Basmati rijst
  • 30 g Rozijnen
  • 500 ml Magere yoghurt
  • 1 el Olijfolie
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper zwart

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Kip biryani met sperzieboontjes op tafel.

  1. Pel en snijd de ui fijn.
  2. Schil en rasp de gember.
  3. Snijd de uiteinden weg van de sperziebonen en halveer ze.
  4. Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan op hoog vuur. Voeg de ui, de gember, het currypoeder, peper en zout toe en roerbak gedurende 2 minuten.
  5. Voeg de kip toe en roerbak nogmaals 2 minuten.
  6. Verbrokkel de kippenbouillon en voeg deze toe aan de pan samen met de tomatenpuree. Laat enkele minuten verder garen.
  7. Voeg de rijst toe en roer om.
  8. Schenk per persoon 175 milliliter water in de pan en voeg de sperziebonen en rozijnen toe.
  9. Dek af en laat 10 minuten sudderen op een laag vuur tot de rijst gaar is.
  10. Kruid eventueel bij met peper en zout.
  11. Verdeel de kip Biryani over de borden en serveer met een schep yoghurt.