Biryani recepten
Zelf Biryani gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Biryani recepten van Jumbo.
Uitgelicht recept
Ingrediënten
- 1 Ui
- 20 g Gemberwortel
- 200 g Sperziebonen
- 250 g Kipfilet
- 2 tl Curry Madras
- 1 Kippenbouillon (blokjes)
- 35 g Tomatenpuree
- 150 g Basmati rijst
- 30 g Rozijnen
- 500 ml Magere yoghurt
- 1 el Olijfolie
- 1 snufje Zout
- 1 snufje Peper zwart
Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Kip biryani met sperzieboontjes op tafel.
- Pel en snijd de ui fijn.
- Schil en rasp de gember.
- Snijd de uiteinden weg van de sperziebonen en halveer ze.
- Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan op hoog vuur. Voeg de ui, de gember, het currypoeder, peper en zout toe en roerbak gedurende 2 minuten.
- Voeg de kip toe en roerbak nogmaals 2 minuten.
- Verbrokkel de kippenbouillon en voeg deze toe aan de pan samen met de tomatenpuree. Laat enkele minuten verder garen.
- Voeg de rijst toe en roer om.
- Schenk per persoon 175 milliliter water in de pan en voeg de sperziebonen en rozijnen toe.
- Dek af en laat 10 minuten sudderen op een laag vuur tot de rijst gaar is.
- Kruid eventueel bij met peper en zout.
- Verdeel de kip Biryani over de borden en serveer met een schep yoghurt.