Citroen-waterijs

Citroen-waterijs

Smulweb imageSmulweb

Dit frisse citroen-waterijs is een perfect dessert op een zomerse dag. Trek de aroma uit de citroenschillen en voeg honing toe voor een heerlijk zoetje. Serveer het ijs met een toefje slagroom en een wafeltje!

60 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 400 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Citroen-waterijs op tafel.

  1. Verwijder de gele schil van de citroenen en verwijder eventueel het wit van de schil, want dat is bitter.
  2. Doe de citroenschillen en het water in een schaal en laat dit 1/2 tot 1 uur trekken.
  3. Haal de schillen eruit, los de honing op in het citroenschillenwater en voeg het citroensap toe.
  4. Laat het sap bevriezen en roer het af en toe om.
  5. Serveer het ijs in coupes met een toefje slagroom en een wafeltje. Feestelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Citroen Citroensap