Tapas albondigas (gehaktballetjes in tomatensaus)

Tapas albondigas (gehaktballetjes in tomatensaus)

Smulweb imageSmulweb

Spaanse klassieker voor iedereen: albondigas! Gehaktballetjes in tomatensaus om van te smullen. Een beetje van jezelf en een beetje van de chef. En vergeet het brood niet om de saus helemaal op te 'soppen'.

45 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Tapas albondigas (gehaktballetjes in tomatensaus) op tafel.

  1. Meng het gehakt met het ei, knoflook, nootmuskaat, 2 eetlepels peterselie, zout en peper. Week het brood in de rode wijn en kneed het door het gehaktmengsel. Maak hiervan ongeveer 40 balletjes.
  2. Verhit de olie in een pan en bak de gehaktballetjes in ca. 5 minuten rondom bruin. Bak de ui daarna 5 minuten mee. Voeg de tomaat en de bouillon toe en laat de gehaktballetjes afgedekt op laag vuur ongeveer 30 minuten sudderen.
  3. Neem de gehaktballetjes uit de pan en pureer de saus met een staafmixer. Breng de saus op smaak met wat zout en peper en schenk deze over de gehaktballetjes.
  4. Strooi er 2 eetlepels peterselie over.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen