- 1 Rode peper
- 1 el Honing
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Pittige roergebakken witlof met biefstuk- of runderreepjes op tafel.
- Was de witlof en snijd het in brede repen. Pel en snipper de knoflook en sjalotjes of ui. Was de rode peper, verwijder zaadlijsten en pitjes en snipper het. Snijd de biefstuk in reepjes en schil de gemberwortel en snipper het heel fijn. Marineer het vlees in een mengsel van ketjap manis, citroensap, 1 eetlepel olie en versgemalen peper.
- Verhit olie in een wok en bak hierin de fijngesneden sjalotjes, knoflook, rode pepertjes en gemberwortel al omscheppend gedurende 2 minuten. Voeg het vlees toe en bak al omscheppend 3 minuten mee. Haal het vlees uit de pan.
- Doe de witlof in de wok en laat het op hoog vuur, regelmatig omscheppend beetgaar worden. Voeg het vlees weer toe en maak het op smaak met sherry, honing, peper en zout.
- Als de witlof te veel vocht vrijlaat, bind het dan met wat maizena of aardappelmeel.