Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Pasta penne met gerookte kipfilet pesto en gedroogde tomaten op tafel.
- Kook de pasta beetgaar.
- Pel de ui en snipper deze. Snijd de gedroogde tomaten in kleine stukjes. Snijd de kipfilet in smalle reepjes.
- Verhit olie in een pan en bak de ui hierin lichtbruin. Blus af met witte wijn en laat inkoken tot je nog ongeveer 2 eetlepels over hebt. Voeg de crème fraîche toe en laat inkoken tot deze dikker wordt.
- Voeg de gedroogde tomaten en de in reepjes gesneden kipfilet toe en laat alles nog ongeveer 5 minuten sudderen. Roer de pesto erdoor en breng op smaak met peper, zout, suiker en oregano.
- Kook de penne beetgaar.
- Je kunt de saus en de penne apart serveren, of de saus door de penne mengen. Het is aanbevolen om de saus en penne apart te serveren. (Je kunt ook rauwe reepjes of stukjes kipfilet nemen, die je vooraf bruin bakt in wat boter. Voor de rest is het recept hetzelfde)