- 350 g Jong Belegen Kaas 30+ Plakken
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Witlof uit de oven op tafel.
- Maak de witlof schoon en snijd het hart eruit. Kook de witlof als struikjes in een pan met water en zout in 10 minuten gaar. Laat de witlof goed uitlekken. Snijd daarna de witlof in het midden van de struik door (maar snijd hem niet in zijn geheel door!)
- Snijd een reep kaas in dezelfde lengte als de witlof. Stop het reepje kaas in de witlof en vouw hem weer dicht. Wikkel de baconplakjes er omheen en leg de witlof gevuld met de kaas en omwikkeld met de bacon in een ingevette ovenschaal. Sprenkel er wat olijfolie over.
- Strooi eventueel wat bieslook eroverheen en doe het geheel voor 30 minuten in de oven op 220 graden.
- Klaar is kees! Serveer het als een alternatief voor witlof ham en kaas. Misschien nog wel lekkerder, maar dat is persoonlijk!