Provencaalse lamsstoofpot

Provencaalse lamsstoofpot

Smulweb imageSmulweb

Deze Provencaalse lamsstoofpot is perfect voor een gezellige avond thuis of voor tijdens de kampeervakantie. Kruidig lamsvlees met knapperige spek, sjalot en knoflook, geserveerd met krieltjes, olijven en tomaten. Geniet ervan met familie en vrienden!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 600 g Lamslapje

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Provencaalse lamsstoofpot op tafel.

  1. Snijd de lamslapjes in 4-6 gelijke stukken en kruid met zout en peper. Snijd de blaadjes van de kruidentakjes fijn.
  2. Bak de spekreepjes knapperig in 1 eetlepel olie. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Roer 3 eetlepels olie door het achtergebleven spekvet. Braad het vlees hierin rondom aan. Bak de sjalot en knoflook circa 1 minuut mee.
  4. Voeg de tomatenpuree, tomaatstukjes met vocht, kruiden (iets voor garnering achterhouden), krieltjes en wijn toe en laat ongeveer 30 minuten zacht stoven.
  5. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de spekreepjes en olijven toe.
  6. Breng de stoofpot op smaak met een snufje suiker, zout en peper en bestrooi met de achtergehouden kruiden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje