- 600 g Passata rustica
- 300 g Peultjes
- 100 g Sugarsnaps
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Simpele pasta met boursin en pijnboompitjes op tafel.
- Snijd de hamlapjes in kleine stukjes en marineer ze met rode pesto. Zet het vervolgens koel weg.
- Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie. Schud regelmatig tot ze bruin worden.
- Snijd de ui in fijne ringen.
- Kook de sugar snaps kort, zodat ze alvast gaar zijn.
- Verhit olie in een koekenpan en fruit de uiringen. Blus af met de helft van de witte wijn en verkruimel het bouillonblokje boven de pan.
- Doe de hamlapblokjes erbij en schroei ze rondom dicht. Niet te lang, het vlees moet zacht blijven.
- Voeg de Boursin toe, gevolgd door de rest van de wijn. Daarna voeg je de peultjes en pijnboompitten toe en verwarm je alles door.
- Verdeel de pasta over vier borden en schep de 'saus' er bovenop.