- 100 ml Appelsap
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Penne met kip pesto pijnboompitten en saus van boursin op tafel.
- Snijd de kip in kleine stukjes, marineer het met rode pesto en zet het koel weg.
- Kook de Penne al dente. Rooster de pijnboompitten: verhit een koekenpan zonder olie, doe de pijnboompitten erin en schud regelmatig tot ze bruin worden.
- Snijd de ui in fijne ringen.
- Doe olie in de koekenpan en fruit de uiringen als de olie heet is.
- Blus af met de helft van de appelsap en verkruimel het bouillonblokje boven de pan.
- Voeg de kipblokjes toe en schroei deze rondom dicht. Niet te lang: het vlees moet zacht blijven.
- Voeg de Boursin en de rest van de appelsap toe. Voeg daarna de doperwten en pijnboompitten toe en verwarm alles.
- Verdeel de pasta over de borden en schep de 'saus' erbovenop.