Ginger ice cream - gemberijs-

Ginger ice cream - gemberijs-

Smulweb imageSmulweb

Gemberijs: de perfect frisse afsluiter van je zomerse diner. Een combinatie van citroen, slagroom en gemberbolletjes, zonder ijsmachine te maken. De zachte textuur, de knapperige structuur van de gember en de frisse smaak. Genieten!

120 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Ginger ice cream - gemberijs- op tafel.

  1. Pers de citroen uit.
  2. Hak de gemberbolletjes in de keukenmachine fijn.
  3. Meng het citroensap en de gembersiroop erdoor.
  4. Klop de slagroom half stijf en schep het gembermengsel er luchtig door.
  5. Doe het gember-roommengsel over in een diepvriesbak en laat het in de vriezer in ongeveer 4 uur bevriezen.
  6. Schraap elk half uur het gevormde ijs van de wanden en roer het halfbevroren ijs goed door om te voorkomen dat er grote ijskristallen ontstaan.
  7. Maak eventueel na 3 uur het ijs fijner met de staafmixer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts