Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Surinaamse kip met aardappelen op tafel.
- Verwarm 50 g boter in een braadpan en bak de stukken kip hierin gedurende 8 minuten goudbruin. Neem de kip uit de pan.
- Voeg de knoflook, uien en tomaten toe en bak gedurende 3 minuten op hoog vuur.
- Voeg het kerriepoeder, de aardappelen, bouillontabletten, het pepertje en 3,5 dl water toe. Breng het gerecht aan de kook en laat met deksel op de pan zachtjes 35 minuten koken. Schep het gerecht af en toe om.
- Kook intussen de rijst in water met zout volgens de beschrijving gaar.
- Verwarm 35 g boter in een pan en bak de sperziebonen gedurende 5 minuten op zacht vuur. Voeg 1 dl water toe en kook de sperziebonen gedurende 8 minuten beetgaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Neem het Madama Jeanette pepertje uit het kipgerecht en breng op smaak met zout.