Grauwe erwten schotel

Grauwe erwten schotel

Smulweb imageSmulweb

Een stevige erwten schotel met lekker veel groenten. De grauwe erwten stoof je in ongeveer 45 minuten op laag vuur. Bak de uien, paprika's, spekjes, champignons en gehakt apart en voeg deze later toe aan de stoofpot samen met stukjes appel en een zakje mix.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 tl Mix voor gehakt chermoula

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Grauwe erwten schotel op tafel.

  1. Zet de erwten een nacht van tevoren in water om te weken en was ze de volgende dag.
  2. Snijd de ui in ringen en de paprika in repen en verwijder de zaadlijsten.
  3. Borstel de champignons af en snijd ze in plakjes.
  4. Zet de geweekte erwten op met wat zout en laat ze ongeveer 45 minuten zachtjes koken op laag vuur. Let erop dat ze niet droogkoken, anders worden de erwten taai.
  5. Bak ondertussen de spekjes op halfhoog vuur tot ze mooi bruin zijn, en neem ze vervolgens uit de pan met een schuimspaan.
  6. Bak de uien en paprika's in het overgebleven vet circa 3 minuten roerbakken.
  7. Voeg het gehakt toe en bak het rul.
  8. Voeg de champignons toe en bak nogmaals circa 3 minuten mee.
  9. Voeg 350 ml water en het zakje mix toe en roer goed door. Zet het vuur laag.
  10. Schil de appel en snijd deze in stukjes. Voeg de stukjes appel en spekjes toe, en verwarm alles nog 3-4 minuten zachtjes door.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente