- 1 tl Mix voor gehakt chermoula
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Grauwe erwten schotel op tafel.
- Zet de erwten een nacht van tevoren in water om te weken en was ze de volgende dag.
- Snijd de ui in ringen en de paprika in repen en verwijder de zaadlijsten.
- Borstel de champignons af en snijd ze in plakjes.
- Zet de geweekte erwten op met wat zout en laat ze ongeveer 45 minuten zachtjes koken op laag vuur. Let erop dat ze niet droogkoken, anders worden de erwten taai.
- Bak ondertussen de spekjes op halfhoog vuur tot ze mooi bruin zijn, en neem ze vervolgens uit de pan met een schuimspaan.
- Bak de uien en paprika's in het overgebleven vet circa 3 minuten roerbakken.
- Voeg het gehakt toe en bak het rul.
- Voeg de champignons toe en bak nogmaals circa 3 minuten mee.
- Voeg 350 ml water en het zakje mix toe en roer goed door. Zet het vuur laag.
- Schil de appel en snijd deze in stukjes. Voeg de stukjes appel en spekjes toe, en verwarm alles nog 3-4 minuten zachtjes door.