- 800 g Groene kool
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Groene kool of savooiekool met ham appel en roomkaas uit de wok op tafel.
- Snij de groene kool in hele fijne reepjes. Verwijder de stronken.
- Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de ham in blokjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij deze ook in blokjes.
- Verhit de olie in de wok. Bak hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de appelblokjes en de ham toe en bak deze ook even mee. Doe de groene kool erbij en bak alles op hoog vuur gedurende 4 minuten.
- Voeg 1 klein kopje water, de verkruimelde bouillontablet en het karwijzaad toe. Roer alles goed door. Leg een deksel op de pan en laat de kool zachtjes sudderen gedurende 10 minuten.
- Voeg de los geroerde verse roomkaas toe en breng de kool op smaak met peper, zout en paprikapoeder.