Eendenborstfilet in sherry-sinaasappelsaus

Eendenborstfilet in sherry-sinaasappelsaus

Smulweb imageSmulweb

Eendenborstfilet in sherry-sinaasappelsaus is een culinair hoogstandje. Het ruitvormig insnijden van het vel van de eendenborst is een techniek die zorgt voor een mooie garing en beschermt het malse vlees. En de sinaasappelsap, honing, mosterd en sherry marinade zorgen voor een smaaksensatie. Maak dit gerecht af met de overgebleven saus.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 600 g Gerookte eendenborstfilet
  • 250 ml Sinaasappelsap

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Eendenborstfilet in sherry-sinaasappelsaus op tafel.

  1. Voorzichtig ruitvormig insnijden van het vel van de eendenborst (zorg dat je niet in het vlees snijdt). Sinaasappelsap, honing, mosterd en sherry goed door elkaar kloppen en eendenborst hierin plm. 4 uur marineren.
  2. Haal de eendenborst uit de marinade (marinade bewaren!) en bak de velkant (zonder boter of olie) in de koekenpan afhankelijk van de dikte plm. 8-10 minuten. Bak vervolgens de andere kant nog plm. 2-4 minuten. Haal de eendenborst uit de pan en houd het warm in aluminiumfolie. Verwijder het vet.
  3. Giet de marinade in de pan en breng het aan de kook. Laat de marinade inkoken tot plm. de helft. Pas op, want door de honing gaat het karamelliseren. Maak het op smaak met zout en peper.
  4. Snijd de eendenborst dwars in dikke plakken en giet er wat saus overheen. Serveer de rest van de saus erbij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Eend