Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Ovenschotel met rode kool en gekruid gehakt op tafel.
- Schil de aardappelen en kook ze met wat zout. Ontdooi ondertussen de rode kool met appeltjes op een zacht vuur.
- Bak het rundergehakt rul in een pan en kruid het met veel kerrie, wat zout, een beetje peper en knoflookpoeder. Zet het vuur uit wanneer het klaar is.
- Vet een ovenschaal in met een beetje margarine en verwarm de oven voor op ongeveer 175°C.
- Maak van de gare aardappelen met een beetje melk en een klontje margarine (of boter) puree. Kruid de puree met een beetje paprikapoeder.
- Giet de rode kool heel goed af en leg een laagje aardappelpuree (iets minder dan de helft van de puree) in de ovenschaal. Strooi een dun laagje paneermeel over de puree om het vocht van de rode kool te kunnen opvangen.
- Verdeel de rode kool over de aardappelpuree en leg daarop het gehakt. Daarbovenop komt de rest van de aardappelpuree.
- Zet de ovenschaal iets onder het midden in de oven en laat het ongeveer een half uur bakken. Dit is erg belangrijk omdat zo de smaken goed kunnen mengen.