Heerlijke oliebollen maar dan gevuld met amandelspijs

Heerlijke oliebollen maar dan gevuld met amandelspijs

Smulweb imageSmulweb

Deze oliebollen met amandelspijs zijn perfect voor oud & nieuw! Het gistbeslag gevuld met amandelspijs zorgt voor een extra dimensie. Bak ze in slaolie of vet, tussendoor keren en bestrooien met gezeefde poedersuiker en klaar is kees.

60 min bereiden

tussendoortje

20 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Heerlijke oliebollen maar dan gevuld met amandelspijs op tafel.

  1. Meng de verse verkruimelde gist met een beetje lauwe melk of roer de gedroogde gist in een grote kom door de bloem. Maak in het midden een kuiltje en breek hierin het ei en eventueel de opgeloste gist.
  2. Verwarm de rest van de melk tot lauwwarm en schenk deze al roerende door de bloem. Voeg het zout en de suiker toe en roer vanuit het midden met een houten lepel of met de handmixer tot een glad beslag is ontstaan.
  3. Voeg het amandelspijs toe en roer deze er met een houten lepel doorheen. Dek de kom af met een schone, vochtige theedoek en laat het beslag ca. 1 uur op een warme, tochtvrije plaats of in een teiltje met warm water rijzen (zo nodig langer tot de hoeveelheid minstens verdubbeld is).
  4. Bak met behulp van 2 lepels, of een ijsbolletjestang, steeds circa 5 oliebollen tegelijk in slaolie of vet van 175 graden of tot er een witte damp vanaf komt.
  5. Keer de oliebollen na circa 3 minuten en bak ze nog 3 tot 4 minuten aan de andere kant tot ze gaar en goudbruin zijn.
  6. Neem de oliebollen met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken in een vergiet bekleed met keukenpapier. Leg ze op een schaal en bestrooi ze met gezeefde poedersuiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Gebak Oliebollen