Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Honing- griesmeelcake met sinaasappelsiroop op tafel.
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng griesmeel met bloem, bakpoeder en een mespunt zout.
- Splits de eieren (eierdooiers en eiwitten). Klop de eierdooiers los met olie en honing (4 eetlepels apart houden voor siroop). Roer het eimengsel door het griesmeelmengsel.
- Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf en spatel ze luchtig door het griesmeelbeslag. Schenk het beslag in een ingevette bakvorm (ovenschaal van ongeveer 20 x 20 cm).
- Bak de cake in het midden van de oven in ca. 25 minuten gaar en lichtbruin.
- Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil fijn. Pers de sinaasappel uit. Kook in een steelpan het sinaasappelsap met rasp, kaneelstokje en de achtergehouden honing tot siroopdikte in.
- Haal de cake uit de vorm en leg het op een schaal. Schenk de warme siroop eroverheen. Serveer warm of koud.