Appel-speculaastaart

Appel-speculaastaart

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk, deze appel-speculaastaart als nagerecht of tussendoor. Een krokante korst van speculaasdeeg, met daarop amandelspijs, rozijnen en frisse stukken appel; afgetopt met jam en geroosterd amandelschaafsel.

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Appel-speculaastaart op tafel.

  1. Schil de appels en snijd deze in 8 partjes. Kerf de bolle kant van de appel in met een vork.
  2. Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge koekenpan.
  3. Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng het bakmeel, suiker, speculaaskruiden en zout door elkaar. Voeg koude boter toe en snijd dit met een mes tot kleine stukjes. Kneed vervolgens met een koele hand tot een soepele deegbal en dek af met folie. Laat het deeg minstens een half uur opstijven in de koelkast.
  4. Vet een springvorm van 24 cm in. Druk het gekoelde deeg met droge bebloemde vingers in de springvorm. Snijd de amandelspijs in plakjes en leg deze bovenop het deeg. Druk de appelpartjes met de bolle kant naar boven in de spijs.
  5. Bak de taart onder in de oven in ongeveer 50 minuten gaar.
  6. Warm de jam op in een pannetje en bestrijk de taart hiermee. Strooi het geroosterde amandelschaafsel erover als versiering.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Fruit Jam Taart