Zeewolfpotje met broccoli en tomaat

Zeewolfpotje met broccoli en tomaat

Smulweb imageSmulweb

Geniet van een heerlijk zeewolfpotje met broccoli en tomaat. Verhit de vis in een brede pan en laat hem garen met broccoli, bouillon, melk en kruiden. Voeg tomatenblokjes toe en laat het geheel even koken. Maak daarbij een smeuïge saus van het opgevangen kookvocht, boter en bloem. Smullen maar!

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 800 g Zeewolffilet

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Zeewolfpotje met broccoli en tomaat op tafel.

  1. Laat de vis oppervlakkig ontdooien, zodat u de filets in porties kan snijden.
  2. Haal de broccoli een half uur vooraf uit de diepvriezer, zodat u de roosjes in kleinere stukjes kan snijden.
  3. Verhit 2 eetlepels boter in een brede pan en leg er de stukken vis in. Laat 1 minuut bakken en draai om.
  4. Voeg de broccoliroosjes toe en verkruimel er het bouillonblokje over. Giet de melk erbij en kruid met paprikapoeder, peper en zout.
  5. Dek af en laat 10 minuten zachtjes sudderen. Voeg de diepgevroren tomatenblokjes toe en laat weer even aan de kook komen. Schep de stukken vis uit de pan en hou deze warm.
  6. Giet de bereiding door een zeef en vang het kookvocht op.
  7. Smelt 3 eetlepels boter in een kookpot en roer er de bloem door. Laat even op het vuur en giet er geleidelijk het kookvocht door, tot u een smeuige saus bekomt.
  8. Schep er voorzichtig de groenten door en warm even op.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Broccoli