Carpaccio van gemarineerde portobello en venkel

Carpaccio van gemarineerde portobello en venkel

Smulweb imageSmulweb

Deze carpaccio van portobello en venkel is een smakelijke vegetarische variant op de bekende vleescarpaccio. Gemarineerde portobello en flinterdunne venkel geserveerd met rucolapesto en Parmezaanse kaas.

45 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Carpaccio van gemarineerde portobello en venkel op tafel.

  1. (kan 1/2 dag tevoren). Veeg de portobello's schoon en verwijder de steeltjes. Snijd de hoedjes in hele dunne plakjes. Klop in een diep bord azijn, sojasaus, (truffel)olie, tijm en peper (naar smaak) tot een marinade. Wentel de portobello-plakjes erdoor en laat ze plm. 1-2 uur marineren. Keer ze regelmatig.
  2. Maak de venkel schoon. Snijd de knol in vieren en schaaf de venkel (met de keukenmachine) in flinterdunne reepjes. Blancheer de venkel 1 minuut in kokend water. Spoel meteen af met koud water en laat goed uitlekken. Klop in een kom het citroensap met 2 el olijfolie en peper naar smaak tot een dressing. Schep de venkel erdoor en laat dit tot gebruik afgedekt staan.
  3. Pureer de rucola met 3 el olijfolie in de keukenmachine of met de staafmixer en zet tot gebruik koel weg.
  4. Schaaf de Parmezaanse kaas in flinters.
  5. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  6. Spreid de plakjes portobello uit op 4 grote borden. Meng de helft van de Parmezaanse kaas door de venkel en maak hiervan in het midden van de borden een bergje. Verdeel de rest van de kaas, de pijnboompitten en rucola-puree over de portobello-plakjes. Garneer met wat rucola.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Groente Paddenstoelen Venkel