- 20 g Basilicum
- 30 g Geraspte kaas Parmezaanse
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Groentesoep met basilicum op tafel.
- Snipper de ui fijn. Snijd de bacon in kleine stukjes. Snijd de prei in ringen. Hak de rozemarijn en basilicum fijn. Snijd de tomaten, sperziebonen, courgettes, selderij en asperges in stukjes. Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes.
- Verhit de boter in een grote soeppan. Voeg de bacon, ui, prei en rozemarijn toe en pers de knoflook erboven uit. Fruit tot de bacon knapperig en de uien glazig zijn. Roer de stukjes tomaat erdoor.
- Voeg de overige groenten en bouillon erbij. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Laat het geheel sudderen tot de groenten zacht zijn. Voeg de rijst toe. Laat het geheel doorkoken tot de rijst net gaar is.
- Voeg van het vuur af de basilicum en kaas toe. Laat de soep een paar minuten staan en serveer met nog wat geraspte kaas.