Lenterisotto met groene asperges

Lenterisotto met groene asperges

Smulweb imageSmulweb

Lenterisotto met groene asperges, gegaard in een mengsel van bouillon en witte wijn, met een vleugje Parmezaanse kaas. Gegarneerd met puntjes verse groene asperges en verse peterselie.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(5)

  • 3 el Vloeibare margarine

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Lenterisotto met groene asperges op tafel.

  1. Snijd de onderkant van de asperges af en snijd de asperges in stukjes van 2 cm. Houd de punten apart. Kook de aspergestukjes (zonder de punten) in 8 minuten gaar.
  2. Verwarm in een grote (hapjes)pan de margarine. Pers de knoflook erbij. Pel en snipper de ui en voeg in de pan toe. Voeg na 3 minuten de risottorijst en de aspergepunten toe en roer alles goed door.
  3. Voeg de wijn toe en laat de rijst de wijn volledig opnemen. Voeg beetje bij beetje bouillon toe, onder voortdurend roeren, MAAR wacht met toevoegen tot de vorige hoeveelheid bouillon is opgenomen.
  4. Voeg de gekookte aspergestukjes toe na de laatste hoeveelheid bouillon. Breng het geheel op smaak met verse peper en zout.
  5. Meng tenslotte de Parmezaanse kaas door de risottoschotel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Asperges Groene asperges