Fiadoe (surinaamse lekkernij)

Fiadoe (surinaamse lekkernij)

Smulweb imageSmulweb

De Surinaamse lekkernij Fiadoe is een zoet gebak, bereid met onder andere rum, krenten, rozijnen, sukade en amandelsnippers. Het cakeblik vullen met stukjes deeg die samen met suiker, kaneel en melk in de oven goudbruin zijn gebakken.

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Fiadoe (surinaamse lekkernij) op tafel.

  1. Was en droog de krenten en rozijnen. Leg ze 3 dagen van tevoren in de rum om in te leggen.
  2. Meng 1 eetlepel suiker bij de gist en de lauwwarme melk. Goed mengen.
  3. Kluts de eieren dik met 3 eetlepels suiker en de vanille essence. Vermeng met de bereide melk. Voeg 2 hoge eetlepels boter toe en roer even door. Voeg bloem toe en roer tot het deeg soepel en rolbaar is.
  4. Dek het deeg af met een vochtige doek en laat het rijzen.
  5. Vet het cakeblik in en bedek de bodem en alle zijkanten met een dun uitgerold stuk van het deeg. Bestrijk de deeg op de bodem van het cakeblik met boter en bedek het met een mengsel van kaneel, suiker, krenten, rozijnen, sukade en amandelsnippers.
  6. Rol het resterende deeg dun uit en bestrijk het dik met boter. Bedek het met een mengsel van kaneel, suiker, krenten, rozijnen, sukade en amandelsnippers. Rol het deeg in vingerkootlengte 1x om en snijd het in stukken van ongeveer 3 cm breed.
  7. Rangschik de gesneden stukjes deeg in het beklede cakeblik tot het blik vol is. Besprenkel het met melk vermengd met suiker en kaneel.
  8. Bak het cakeblik in een voorverwarmde elektrische oven op 200 graden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel Ei Kruiden