Kwarktaart uit de oven

Kwarktaart uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Deze kwarktaart uit de oven met citroenrasp en een zandtaartdeeg bodem is een toppertje! Makkelijk te maken en heerlijk om te eten als dessert of als heerlijk tussendoortje. Serveer er eventueel slagroom bij.

60 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 750 g roomkwark

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Kwarktaart uit de oven op tafel.

  1. Kneed de bloem, bakpoeder, poedersuiker, vanillesuiker, boter en eierdooier tot een glad deeg. Voeg eventueel nog een eetlepel water toe. Zet het deeg afgedekt 30 minuten koel weg.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Splits de eieren voor de vulling. Klop de dooiers los met de olie, suiker en kwark. Boen de citroen onder zeer warm water schoon. Wrijf hem droog en rasp de schil boven het kwarkmengsel. Pers de citroen uit en roer het los met de maizena. Meng het maizena-citroen mengsel door de kwark.
  4. Rol het zandtaartdeeg dun uit en bekleed de ingevette springvorm ermee. Vorm daarbij een rand van 3 cm hoog. Snijd het overtollige deeg weg. Prik de taartbodem op een aantal plaatsen in met een vork. Bak de bodem 15 minuten in de oven.
  5. Klop de 4 eiwitten stijf met het zout en roer ze door het kwarkmengsel.
  6. Doe de kwarkmassa over op de taartbodem en strijk de bovenkant glad. Bak de kwarktaart 1 uur in de oven. Laat hem nog 10 minuten in de uitgeschakelde oven rusten.
  7. Haal de taart uit de oven en maak de rand van de taart met een scherp mes iets los. Laat de taart verder in de vorm afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Kwarktaart