Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Auberginelasagne met pittig gehakt en kaas weinig koolhydraten op tafel.
- Was de aubergines en snijd ze in plakken. Grill de aubergines kort of bak ze in een koekenpan.
- Bak het gehakt rul. Voeg de ui en knoflook toe en bak even mee. Voeg de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met azijn, laurierblad, pesto en peper en zout. Laat het geheel ongeveer 15 minuten sudderen.
- Smelt voor de bechamelsaus de boter in een pan. Voeg de bloem in één keer toe. Roer goed en bak 1 minuut mee. Voeg beetje bij beetje de melk toe en blijf goed roeren tot er een klontvrije saus ontstaat. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de helft van de geraspte kaas toe aan de bechamelsaus.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in en bedek de bodem met een laag aubergines (1/4 deel). Laat de plakken elkaar overlappen. Doe hierop 1/4 deel van de vleesvulling en 1/4 deel van de saus. Ga zo door tot alles op is. Eindig met aubergineplakken en bechamelsaus. Strooi de rest van de kaas eroverheen en bak 30-40 minuten in de oven tot de kaas mooi lichtbruin is geworden en de lasagne goed heet is.