Quiche zonder kaas

Quiche zonder kaas

Smulweb imageSmulweb

Eindelijk een quiche zonder kaas! Een romige quiche, gevuld met bacon en ui. Geniet van heerlijke smaken zonder kaas. Makkelijk gemaakt met bladerdeeg en een melk, bloem en ei mengsel, op smaak gebracht met nootmuskaat en peper. Serveer in kleine vormpjes voor de perfecte portie.

45 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Quiche zonder kaas op tafel.

  1. Ontdooi bladerdeeg. Smelt boter in een pan en roer bloem erdoor. Voeg melk en slagroom toe, blijf roeren tot het een gladde saus wordt. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en laat de saus iets afkoelen.
  2. Roer een voor een de eieren door de saus. Pel de ui en snipper deze. Snijd de bacon in kleine stukjes. Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de bacon gedurende 2 minuten. Voeg de uisnippers toe en bak gedurende 5 minuten lichtbruin. Laat afkoelen.
  3. Bekleed taartvormpjes met bakpapier of vet ze in en bekleed ze met bladerdeeg. Prik het deeg in met een vork. Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius.
  4. Verdeel het spek-uimengsel over de vormpjes en verdeel vervolgens de saus erover.
  5. Bak de taartjes gedurende 20 minuten gaar en bruin.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Kaas