Zachte roomkaramels (fudge)

Zachte roomkaramels (fudge)

Smulweb imageSmulweb

Maak zelf deze zachte roomkaramels (fudge) en verwen jezelf of anderen met deze overheerlijke lekkernij! Laat de fudge na het bereiden goed drogen en snijd het dan in blokjes. Doe deze in een mooi blikje en geniet ervan!

45 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Zachte roomkaramels (fudge) op tafel.

  1. Bekleed de vorm met bakpapier.
  2. Meng suiker, vanillesuiker, boter, slagroom en melk in een steelpannetje met dikke bodem. Breng het op laag vuur al roerend aan de kook en kook het zachtjes 30-40 minuten door tot een druppel van het mengsel in een kommetje koud water een zacht balletje vormt, wanneer u het tussen duim en wijsvinger kneed. Het mengsel heeft nu een lichte karamelkleur.
  3. Haal de pan van het vuur en laat het 5 minuten afkoelen. Klop het mengsel met een houten lepel tot de massa dik en dof wordt en een korrelige structuur krijgt.
  4. Schep het in de vorm en laat het afkoelen en opdrogen.
  5. Neem het na 6 uur uit de vorm en keer het om in de vorm, zodat ook de onderkant kan drogen.
  6. Neem het, als het helemaal opgedroogd is, uit de vorm en snijd er blokjes van.
  7. Vul een mooi blikje met de fudgekaramels en dek elk laagje af met een stukje cellofaan of kleurig papier.
eet smakelijk