Wildpate met uienmarmelade

Wildpate met uienmarmelade

Smulweb imageSmulweb

Deze wildpate met uienmarmelade is een feestgerecht! Het wild is gemarineerd in rode wijn en port, daarna gemengd met fijngehakte speklappen en lever. Bekleed de patevorm met spek, vul deze met het vleesmengsel en druk het aan. Serveer met uienmarmelade.

60 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 10 g Jumbo Tijm
  • 750 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Wildpate met uienmarmelade op tafel.

  1. Doe de laurierblaadjes, tijm, geplette jeneverbessen, peper, rode wijn en port in een kom. Snijd het wild in blokken, schep deze door de marinade en laat 1 nacht intrekken.
  2. Neem het vlees uit de marinade, zeef het vocht en laat het inkoken totdat er 2 eetlepels over zijn. Snij de speklappen in blokken en hak het wildvlees grof in de foodprocessor. Doe de ingrediënten in een kom, hak de speklappen fijn in de foodprocessor, maal de lever met het zout zeer fijn en meng alles goed door elkaar. Voeg het losgeklopte ei en de bloem toe.
  3. Fruit voor de uienmarmelade de in ringen gesneden uien in olie glazig voeg de overige ingrediënten toe en laat dit 15 minuten stoven. Laat het daarna afkoelen.
  4. Verwarm de oven voor op 80 graden. Bekleed de patevorm met het spek, vul deze met het vleesmengsel en druk het goed aan. Dek het af met het overhangende spek en zet de vorm circa anderhalf uur in de oven.
  5. Laat de pate afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Pate