- 10 g Jumbo Tijm
- 750 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Wildpate met uienmarmelade op tafel.
- Doe de laurierblaadjes, tijm, geplette jeneverbessen, peper, rode wijn en port in een kom. Snijd het wild in blokken, schep deze door de marinade en laat 1 nacht intrekken.
- Neem het vlees uit de marinade, zeef het vocht en laat het inkoken totdat er 2 eetlepels over zijn. Snij de speklappen in blokken en hak het wildvlees grof in de foodprocessor. Doe de ingrediënten in een kom, hak de speklappen fijn in de foodprocessor, maal de lever met het zout zeer fijn en meng alles goed door elkaar. Voeg het losgeklopte ei en de bloem toe.
- Fruit voor de uienmarmelade de in ringen gesneden uien in olie glazig voeg de overige ingrediënten toe en laat dit 15 minuten stoven. Laat het daarna afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 80 graden. Bekleed de patevorm met het spek, vul deze met het vleesmengsel en druk het goed aan. Dek het af met het overhangende spek en zet de vorm circa anderhalf uur in de oven.
- Laat de pate afkoelen.