Mosterdsoep met zalm

Mosterdsoep met zalm

Smulweb imageSmulweb

Deze mosterdsoep met zalm is een verrukkelijke soep die geschikt is voor diverse gelegenheden, hartverwarmend en lekker! Bereid met verse of diepvries zalmfilet en grove en Franse mosterd voor een rijke smaak, aangevuld met crème fraîche en garneer de soep met schuine ringen bosui voor een knapperige toevoeging.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Mosterdsoep met zalm op tafel.

  1. Los 2 blokjes tuinkruidenbouillon op in 1 liter heet water.
  2. Pel en snipper intussen 2 sjalotjes. Verhit 2 eetlepels boter en bak de sjalot op een matig vuur glazig. Voeg hier 2 eetlepels bloem toe en laat dit al roerend op een laag vuur in ca. 3 minuten gaar worden.
  3. Voeg de bouillon al roerend toe aan het bloemmengsel en breng het aan de kook.
  4. Roer 3 eetlepels grove mosterd en 1 eetlepel Franse mosterd door de soep en laat deze ca. 5 minuten zachtjes meekoken.
  5. Snij 150 gram verse of diepvries zalmfilet in reepjes en voeg deze toe aan de soep. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Roer 125 ml crème fraîche (of koffiemelk) door de soep en warm de soep nog even goed door.
  7. Was 3 bosuitjes, snij ze in schuine ringen (ook de groene stengels) en garneer de soep ermee.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep