Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Mosterdsoep met zalm op tafel.
- Los 2 blokjes tuinkruidenbouillon op in 1 liter heet water.
- Pel en snipper intussen 2 sjalotjes. Verhit 2 eetlepels boter en bak de sjalot op een matig vuur glazig. Voeg hier 2 eetlepels bloem toe en laat dit al roerend op een laag vuur in ca. 3 minuten gaar worden.
- Voeg de bouillon al roerend toe aan het bloemmengsel en breng het aan de kook.
- Roer 3 eetlepels grove mosterd en 1 eetlepel Franse mosterd door de soep en laat deze ca. 5 minuten zachtjes meekoken.
- Snij 150 gram verse of diepvries zalmfilet in reepjes en voeg deze toe aan de soep. Breng op smaak met zout en peper.
- Roer 125 ml crème fraîche (of koffiemelk) door de soep en warm de soep nog even goed door.
- Was 3 bosuitjes, snij ze in schuine ringen (ook de groene stengels) en garneer de soep ermee.