Goulash

Goulash

Smulweb imageSmulweb

Deze Hongaarse goulash is heerlijk comfortfood. Mals vlees in een kruidige paprikasaus, geserveerd op een bedje van macaroni of rijst. Smelt boter en bak het vlees totdat het bruin is, voeg daarna stukjes ui, knoflook en paprika toe. Laat alles sudderen in bouillon en voeg kruiden zoals paprikapoeder en tijm toe. Bind het samen met crème fraîche en bloem. Serveer op een bedje van macaroni of rijst.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 400 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Goulash op tafel.

  1. Smelt de boter in een braadpan en laat uitbruisen tot het lichtbruin is.
  2. Bak het vlees op hoog vuur rondom bruin en haal het met een schuimspaan uit de pan.
  3. Voeg de uien, knoflook en fijn gesneden paprika toe en laat 5 minuten meebakken.
  4. Voeg de bouillon, paprikapoeder, chilipoeder, tijm en vlees toe en laat alles minimaal 90 minuten op sudderstand langzaam gaar worden.
  5. Verwijder de takjes tijm en voeg daarna de tomatenpuree toe en laat deze 5 minuten doorkoken.
  6. Klop de bloem door de crème fraîche. Giet iets van de hete saus bij het bloem/crème-mengsel om er al roerende een gladde saus van te maken. Voeg dit bij het vleesmengsel en roer snel om en laat nog eens 5 minuten zachtjes koken.
  7. Serveer met macaroni of rijst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje