Paddenstoelensoep met rode port

Paddenstoelensoep met rode port

Smulweb imageSmulweb

Met deze heerlijke paddenstoelensoep met rode port breng je jezelf en je gasten in hogere sferen. Gedroogde paddenstoelen, sjalot, fond, port, peper en zout… Meer heb je niet nodig voor deze verfijnde soep.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Paddenstoelensoep met rode port op tafel.

  1. Week gedroogde paddenstoelen een paar uur in koud water. Snijd ze eventueel wat kleiner.
  2. Verwarm fond en port. Zeef het vocht van de paddenstoelen en voeg dit hieraan toe.
  3. Bak een sjalotje glazig in boter. Voeg de paddenstoelen toe en bak even mee.
  4. Breng de soep op smaak met peper en zout.
  5. Stijfgeklopte slagroom erover verdelen en bestrooien met wat gehakte peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Amuses