Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Ovenschotel met asperges ham en kaas op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de houtige onderkant van de asperges. Schil de asperges en snijd ze in stukken. Of - bij gebruik van een pot of blik asperges deze in stukken snijden en heel goed laten uitlekken.
- Doe de slagroom met de uitgeperste knoflook in een pannetje en breng aan de kook. Laat de room wat inkoken tot deze dikker wordt. Maak op smaak met zout en peper.
- Vet de ovenschaal in met boter. Bedek de bodem van de ingevette schaal met de plakjes voorgekookte aardappel. Verdeel hierover de blokjes ham.
- Verdeel de asperges en bestrooi deze met de kaas. Giet de slagroom over de schotel en zet de schaal in de oven.
- Bak de asperges plm. 20 minuten in de oven tot deze een goudbruine kleur heeft.