Gevulde aubergine (turks)

Gevulde aubergine (turks)

Smulweb imageSmulweb

Gevulde aubergine naar Turks recept. Aubergine gevuld met gehakt, tomaten, knoflook en uien. Afgebakken in de oven en op smaak gebracht met peper, zout, paprikapoeder en peterselie. Een smaakvolle maaltijd om van te genieten!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gevulde aubergine (turks) op tafel.

  1. Schil de aubergine, hol deze uit en strooi er zout over.
  2. Schil de vleestomaten en snijd deze in kleine stukjes. Snijd de knoflook klein of gebruik een knoflookpers en bak dit in de boter. Snijd de uien fijn en fruit deze in de pan. Voeg vervolgens het rundergehakt toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Voeg 1 eetlepel tomatenpuree toe en roer opnieuw goed door. Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel pruttelen. Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
  3. Verwarm olie (moet goed heet zijn) en bak de aubergine hierin tot deze licht bruin is. Laat vervolgens uitlekken op keukenpapier.
  4. Haal het gehaktmengsel van het vuur en laat uitlekken in een zeef boven een kom. Voeg een handjevol peterselie toe en roer goed door.
  5. Vul de uitgelekte aubergine met het gehaktmengsel en leg deze in een braadslede. Giet het sap van het gehaktmengsel eroverheen. Bak het geheel in de oven op 180 graden gedurende 20 minuten.
  6. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Aubergine