Quiche met prei broccoli ham en kaas

Quiche met prei broccoli ham en kaas

Smulweb imageSmulweb

Prei, broccoli, ham en kaas, allemaal in een hartige quiche waar iedereen van zal genieten! Bereid deeg omhult de vulling, met een perfect samengestelde mix van ei, kaas, room en zout. Na slechts 40 minuten in de oven staat er een heerlijke quiche klaar!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 100 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Quiche met prei broccoli ham en kaas op tafel.

  1. Doe de bloem in een kom. Snijd de boter met behulp van 2 messen in stukjes. Snijd de boter door de bloem tot een korrelige massa ontstaat. Voeg zout en water toe en kneed het snel tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in huishoudfolie en leg het een uur in de koelkast.
  2. Snijd het witte deel van de prei in dunne ringen. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stelen en snijd dikke stelen eventueel in de lengte door. Snijd een stukje van de onderkant. Snijd de ham in kleine blokjes. Klop de eieren los met de room. Meng kaas en zout door dit mengsel.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Bak de preiringen in boter zacht en glazig.
  5. Rol het deeg uit tot een ronde lap die iets groter is dan de vorm die voor de quiche wordt gebruikt. Smeer de vorm (middellijn ca. 22 cm) in met boter. Leg het deeg op de bodem en tegen de zijkanten van de vorm. Prik hier en daar met een vork wat gaatjes in de deegbodem.
  6. Verdeel prei, broccoli en ham over de bodem. Giet het eimengsel in de vorm.
  7. Plaats de quiche in het midden van de oven. De quiche is na ongeveer 40 minuten gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken