- 200 g Zure room
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Bloemkoolschotel met aardappelen en gehakt gegratineerd op tafel.
- Snijd de bloemkool in roosjes. Was ze en kook ze 10 minuten. Kook de aardappelschijfjes 8 minuten.
- Bak de uien en champignons mooi van kleur en voeg dan het gehakt toe. Voeg zout, peper en een beetje kerrie toe.
- Beboter een ovenschaal en leg onderin de aardappelschijfjes, daarop het gehaktmengsel, dan de bloemkool en daarop de plakjes tomaten.
- Klop de eieren met de zure room, de helft van de parmezaanse kaas en de helft van de peterselie. Schenk dit over de bloemkoolschotel.
- Vermeng de overige parmezaanse kaas met de paneermeel en wat nootmuskaat. Strooi dit als laatste over de ovenschotel met wat peterselie.
- Bak het gerecht in ca. 30 minuten in de oven op 175 graden.