- 15 g Vloeibare margarine
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Ovenschotel met andijvie eieren en kaas op tafel.
- Schil de aardappelen, snijd ze in kleine stukken en kook de aardappelen gaar. Laat de aardappelen goed droog stomen.
- Stamp de aardappelen met wat melk en boter tot je een lekkere stevige aardappelpuree hebt of maak de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing op het pakje.
- Kook de andijvie met het aanhangend (was)water niet langer dan 5 minuten en laat deze dan heel goed uitlekken.
- Smelt de boter in de (andijvie-)pan en bak hierin het uitje glazig. Voeg de bloem hierbij, goed roeren en even meebakken.
- Voeg dan de uitgelekte andijvie hierbij, goed roeren en dan snel van warmtebron afhalen. Op smaak maken met peper, zout en nootmuskaat.
- Oven voorverwarmen op 250 graden.
- Doe eerst de andijvie en dan de aardappelpuree in de ovenschaal.
- Maak twee brede kuiltjes in de puree en breek hierin de eieren. Bestrooi de eieren licht met zout.
- Bestrooi de hele ovenschotel met de geraspte kaas.
- Dan nog 20 tot 25 minuten in de oven en smullen maar.