Ovenschotel met andijvie eieren en kaas

Ovenschotel met andijvie eieren en kaas

Smulweb imageSmulweb

Een hartige ovenschotel met aardappelpuree, kort gebakken andijvie met uitje en ei. De ovenschotel is rijkelijk bedekt met kaas en wordt goudbruin afgebakken in de oven.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(9)

  • 15 g Vloeibare margarine

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Ovenschotel met andijvie eieren en kaas op tafel.

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in kleine stukken en kook de aardappelen gaar. Laat de aardappelen goed droog stomen.
  2. Stamp de aardappelen met wat melk en boter tot je een lekkere stevige aardappelpuree hebt of maak de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing op het pakje.
  3. Kook de andijvie met het aanhangend (was)water niet langer dan 5 minuten en laat deze dan heel goed uitlekken.
  4. Smelt de boter in de (andijvie-)pan en bak hierin het uitje glazig. Voeg de bloem hierbij, goed roeren en even meebakken.
  5. Voeg dan de uitgelekte andijvie hierbij, goed roeren en dan snel van warmtebron afhalen. Op smaak maken met peper, zout en nootmuskaat.
  6. Oven voorverwarmen op 250 graden.
  7. Doe eerst de andijvie en dan de aardappelpuree in de ovenschaal.
  8. Maak twee brede kuiltjes in de puree en breek hierin de eieren. Bestrooi de eieren licht met zout.
  9. Bestrooi de hele ovenschotel met de geraspte kaas.
  10. Dan nog 20 tot 25 minuten in de oven en smullen maar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Groente Ei Kaas Andijvie