- 500 ml Water
- 0.1 g Jumbo Tijm
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Coq au vin op tafel.
- Snijd de kip in stukken en wrijf deze in met peper en zout.
- Snijd bleekselderij en wortel in dunne plakjes. Snijd de uien in grove stukken. Hak de peterselie fijn.
- Los het bouillontablet op in 500 ml kokend water. Doe de wijn, selderij, peterselie, wortel, laurier, tijm en de uitgeknepen knoflook bij de bouillon en laat alles ca. 15 minuten trekken.
- Verhit 75 gram boter in een grote braadpan en bak de spekblokjes en de uien lichtbruin. Schep dit mengsel uit de pan. Bak de kip bruin in de achtergebleven boter. Laat de wijnbouillon ondertussen inkoken, op een hoog vuur, tot circa een halve liter (deksel van de pan!).
- Schep ui en spek weer bij de kip en giet de ingedampte bouillon erbij (inclusief de groenten!). Laat de kip in een uur gaar stoven.
- Snijd de champignons in plakjes en bak deze in een beetje boter. Verwijder het laurierblad, voeg de champignons toe.
- Roer crème fraiche door de saus en breng op smaak met peper en zout.