Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Zuurkoolschotel volgens moeders recept op tafel.
- Kook de zuurkool zoals aangegeven is op de verpakking.
- Kook de aardappelen zo'n 20 minuten en prak ze fijn. Voeg flink wat melk, 2 eieren, peper, zout en nootmuskaat toe en stamp alles goed totdat het een luchtig geheel wordt.
- Rul het gehakt met de fijngesneden uien. Voeg hierbij naar smaak ketjap, peper en zout toe.
- Vet een ovenschaal in met boter. Doe vervolgens eerst een laagje aardappelpuree op de bodem, hierover een laag zuurkool en vervolgens het gehaktmengsel en de stukjes ananas. Herhaal deze laagjes nog een keer. Eindig met een laag aardappelpuree.
- Doe eventueel geraspte kaas op de aardappelpuree en bedek dit met paneermeel en een paar klontjes boter.
- Verwarm de oven voor op 175 graden en zet de ovenschaal in de oven. Laat het gerecht ongeveer 30 minuten bakken.