Cinnamon rolls

Cinnamon rolls

Smulweb imageSmulweb

Rol je mouwen maar vast op: we maken onweerstaanbaar lekkere cinnamon rolls. Ze zijn knapperig aan de buitenkant en zacht en smeuïg van binnen. De kaneel- en suikervulling is een verrukkelijke toevoeging aan het recept en de frosting maakt het geheel compleet. Smullen geblazen.

25 min bereiden

ontbijt

10 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Cinnamon rolls op tafel.

  1. Meng in een kleine kom de bruine suiker met de (gesmolten) boter en de rozijnen en zet opzij. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Meng in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder en zout goed door elkaar. Voeg de in kleine stukjes gesneden boter toe en vervolgens alle melk. Roer met een vork tot je een zachte, plakkerige massa hebt. Stort het deeg vervolgens op een met bloem bestoven werkblad en kneed tot een soepel deeg, maar kneed het niet te lang door.
  3. Rol het deeg uit tot een vierkante lap van 25 bij 25 cm. Verspreid de suikervulling over het deeg en rol de lap op. Druk de rol stevig aan en snijd in 9 plakken. Leg de plakken lichtjes tegen elkaar aan in een bakblik en bak de cinnamon rolls voor 15 tot 18 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.
  4. Laat ze vervolgens 3 minuten afkoelen in het blik en keer ze dan om op een taartrooster. Meng de poedersuiker met het water en vanille in een kom tot een gladde massa en verdeel de frosting of glazuur over de cinnamon rolls.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Gebak Cinnamon rolls