Knoflookchampignons met brie krieltjes en spekjes uit de oven

Knoflookchampignons met brie krieltjes en spekjes uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Dit eenvoudige gerecht van knoflookchampignons met brie, krieltjes en spekjes uit de oven is zo lekker! Het is de perfecte maaltijd voor de dagen waarop je weinig tijd hebt.

45 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Knoflookchampignons met brie krieltjes en spekjes uit de oven op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet twee bakplaten of grote ovenschalen klaar.
  2. Boen de krieltjes even schoon en snijd deze doormidden, spreid ze uit op een bakplaat of ovenschaal.
  3. Borstel de champignons schoon en halveer de grotere champignons.
  4. Pel de teentjes knoflook en hak deze zo fijn mogelijk.
  5. Doe de champignons bij de krieltjes en strooi hier de knoflook over. Verdeel ook de spekjes over de bakplaat.
  6. Besprenkel alles met flink wat olijfolie, schep de ingrediënten vervolgens goed door elkaar.
  7. Snijd de brie in plakken en verdeel over de bakplaat.
  8. Snijd tenslotte een handje peterselie fijn en strooi erover.
  9. Kruid nog even met wat versgemalen peper en schuif de bakplaat 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  10. Haal de bakplaat er halverwege even uit en schep alles goed door elkaar.
  11. Zet weer terug in de oven en wacht tot de brie lekker zacht is, de spekjes krokant zijn en de krieltjes gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Krieltjes