Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Knoflookchampignons met brie krieltjes en spekjes uit de oven op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en zet twee bakplaten of grote ovenschalen klaar.
- Boen de krieltjes even schoon en snijd deze doormidden, spreid ze uit op een bakplaat of ovenschaal.
- Borstel de champignons schoon en halveer de grotere champignons.
- Pel de teentjes knoflook en hak deze zo fijn mogelijk.
- Doe de champignons bij de krieltjes en strooi hier de knoflook over. Verdeel ook de spekjes over de bakplaat.
- Besprenkel alles met flink wat olijfolie, schep de ingrediënten vervolgens goed door elkaar.
- Snijd de brie in plakken en verdeel over de bakplaat.
- Snijd tenslotte een handje peterselie fijn en strooi erover.
- Kruid nog even met wat versgemalen peper en schuif de bakplaat 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de bakplaat er halverwege even uit en schep alles goed door elkaar.
- Zet weer terug in de oven en wacht tot de brie lekker zacht is, de spekjes krokant zijn en de krieltjes gaar.