Flammkuchen met groene asperges champignons coburgerham en gruyere

Flammkuchen met groene asperges champignons coburgerham en gruyere

Smulweb imageSmulweb

Staat de Flammkuchen met groene asperges, champignons, Coburgerham en Gruyère nog niet op jouw lijstje? Hoog tijd om daar verandering in te brengen! Met dit recept maak je de lekkerste Flammkuchen zelf.

60 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 150 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Flammkuchen met groene asperges champignons coburgerham en gruyere op tafel.

  1. Maak het deeg een half uurtje tot een uur van tevoren en laat het rusten in de koelkast.
  2. Zeef de bloem boven een mengkom en voeg hier 120 ml water en olijfolie aan toe. Voeg een snufje zout toe en kneed tot je een kruimelig deeg hebt.
  3. Voeg de rest van het water toe en kneed tot je een soepele bal deeg hebt die niet meer aan je handen blijft plakken. Voeg eventueel extra water of bloem toe als het deeg te dik of te dun is.
  4. Verpak het deeg losjes in vershoudfolie en laat het een half uur tot een uur rusten in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 220 graden en haal het deeg uit de koelkast. Verdeel het in twee gelijke porties.
  6. Leg een bal deeg op een met bloem bestoven werkblad en rol het uit tot het hooguit een paar millimeter dik is.
  7. Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier en herhaal voor de tweede bol deeg.
  8. Smeer het deeg in met crème fraîche en beleg het met groene aspergetips, rode ui, champignons, Gruyère en Coburgerham.
  9. Kruid met peper en zout.
  10. Bak de Flammkuchen 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven, houd de Flammkuchen goed in de gaten zodat deze niet verbrandt.
  11. Haal de Flammkuchen uit de oven als het deeg knapperig bruin is en laat kort afkoelen op de bakplaat.
  12. Snijd de Flammkuchen in stukjes en serveer op een groot bord of schaal.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Asperges Groene asperges