Heerlijke courgette lasagne met roombrie

Heerlijke courgette lasagne met roombrie

Smulweb imageSmulweb

Een smakelijke vegetarische lasagne boordevol courgette. Een perfect gerecht voor de zomer. De courgette is de ideale vervanger van pastabladen. De romige kaassaus met o.a. roombrie en Parmezaanse kaas maakt dit gerecht helemaal af.

45 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Heerlijke courgette lasagne met roombrie op tafel.

  1. Verwijder met een fijnsnijder de schil van de courgette en snijd met een kaasschaaf mooie dunne lange repen. Snijd de rest van de courgette in kleine stukjes en zet apart.
  2. Leg de dunne en geschilde courgetterepen op een met bakpapier bedekte ovenplaat en strooi er wat zout overheen. Bak in de oven op 15 minuten.
  3. Pers teentjes knoflook, snijd paprika in stukjes, snipper de ui en snijd champignons in plakjes. Bak de champignons, ui en knoflook in olijfolie. Voeg de blokjes tomaat en courgettestukjes toe en laat het geheel ca. 15 minuten sudderen.
  4. Rul het gehakt in Italiaanse kruiden in een andere pan en voeg toe aan de groenten. Maak ondertussen de kaassaus door ricotta, eiwit, en de helft van Parmezaanse kaas te mengen en op smaak te brengen met Italiaanse kruiden. Voeg een eetlepel van de kaassaus toe aan de tomatensaus. Breng de tomatensaus op smaak met zout, peper, Italiaanse kruiden en Tabasco.
  5. Laat de saus even afkoelen en begin dan met het maken van de lasagne. Dek de bodem van de schaal af met tomatensaus en daarop het eerste laagje courgetterepen. Smeer in met kaassaus en strooi er wat Parmezaanse kaas en plakjes roombrie over. Herhaal voor twee lagen.
  6. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak in de oven op 190 graden gedurende 30 minuten. Verwijder de folie de laatste paar minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Courgette