- 1 tl Chilivlokken
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Thaise biefreepjes met paprika op tafel.
- Snijd de biefstuk in reepjes. Ontdoe de paprika's van zaden en snijd ze in reepjes. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Schil de gember en de knoflook en hak ze fijn.
- Verhit olie in een wok. Fruit hierin de knoflook en voeg de biefreepjes toe. Bak ze snel om en om.
- Voeg de gember en het citroengras toe. Knik de stengel enkele keren en kneus het dikke gedeelte met de zijkant van een mes. Bak nog heel even en schep uit de pan en zet opzij.
- Doe de ui en de paprika in de pan en roerbak het geheel 2 tot 3 minuten op een hoog vuur tot de ui goudgeel en zachter begint te worden.
- Doe het vlees terug in de pan en voeg limoensap, bouillon en oestersaus toe. Breng op smaak met peper, zout en chilivlokken (of een fijngesneden rood pepertje).
- Als de saus te dun is, kan die eventueel gebonden worden met bijvoorbeeld allesbinder.