Bloemkoolsoep met blauwe kaas en walnoten

Bloemkoolsoep met blauwe kaas en walnoten

Smulweb imageSmulweb

Bloemkoolsoep met blauwe kaas en walnoten. Verhit sjalotjes, prei en bleekselderij in olijfolie en voeg bloemkool, laurier en peterselie toe. Na het koken, glad maken met een staafmixer en op smaak maken met peper, zout, room en bouillon. Serveer met blauwe kaas en gehakte walnoten.

25 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Bloemkoolsoep met blauwe kaas en walnoten op tafel.

  1. Verhit olijfolie in een soeppan en bak hierin de fijngesneden sjalotjes glazig.
  2. Voeg de gewassen en fijngesneden prei en bleekselderij toe. Schep alles door elkaar en fruit het aan.
  3. Voeg de in stukjes gesneden bloemkool en de laurier en peterselie toe.
  4. Giet de bouillon erbij tot alles net onder staat en laat dit geheel een half uurtje op een klein pitje zachtjes koken.
  5. Haal de laurier en peterselie eruit en maak alles glad met een staafmixer.
  6. Voeg dan peper, zout, de room en eventueel nog wat bouillon toe.
  7. Laat dit nog een kleine 5 minuutjes heel zachtjes pruttelen. Proef de soep en maak ze indien nodig nog op smaak.
  8. Schep de soep op borden of in kommen en voeg wat van de fijngekruimelde kaas en geroosterde/gehakte walnoten toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas