- 100 g Jumbo Biologische Snoeptomaatjes
- 1 Avocado
- 3 el Basilicum vers
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Courgetti met avocadosaus en gehakt op tafel.
- Maak minstens een uur van te voren de avocadodip: halveer de avocado, schep het vruchtvlees uit de schil in een kom. Voeg de citroensap toe en prak het met een vork goed fijn. Klop de yoghurt, knoflook, basilicum en naar smaak de chilipoeder en zout en peper er door. Laat het minstens 1 uur rusten en intrekken. Ipv prakken met vork heb ik alles in de keukenmachine gedaan.
- Rul het gehakt in een scheut olijfolie.
- Haal de courgettes door de spiraalsnijder, zodat je spaghetti krijgt.
- Voeg de courgetti toe aan het gehakt en laat dit gaar worden. Hoe gaar is een kwestie van smaak.
- Voeg als laatst 2 eetlepels avocadodip en 1 eetlepel zure room toe. Voeg wat zout en peper toe en voeg de gehalveerde snoeptomaatjes toe.