- 1200 g Procureur
- 450 ml Cider
- 450 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 15 stappen deze heerlijke Varkensvlees uit dorset met cider mosterd en salie op tafel.
- Verwarm de oven voor op 100°C.
- Bak de bacon in 1 ½ eetlepel olie knapperig en bruin, neem uit de pan en zet apart.
- Verhit de rest van de olie en bak het vlees in 2 porties. Zet apart bij de bacon.
- Bak de sjalotjes goudbruin rondom, neem uit de pan en zet apart.
- Bak de ui 10 minuten in de helft van de boter tot ze zacht en bruin is.
- Doe het vlees en de bacon terug in de pan, schenk de cider en bouillon erover.
- Roer de salie erdoor en breng al roerend aan de kook.
- Dek af met aluminiumfolie en het deksel. Zet het minstens 5 uur in de oven.
- Roer de selderij en de sjalotjes erdoor, dek opnieuw af en zet terug in de oven voor 30 minuten.
- Check of het vlees zacht en gaar is (het moet uit elkaar vallen).
- Zet de schotel weer op het vuur en breng aan de kook.
- Meng de overgebleven zachte boter met de bloem tot een zalvige pasta.
- Roer er iets van door het gerecht tot het dikker wordt. Voeg meer toe indien nodig.
- Roer de mosterd en de crème fraîche erdoor en laat nog 1-2 minuten pruttelen.
- Voeg eventueel nog een extra scheut cider toe.