Varkensvlees uit dorset met cider mosterd en salie

Varkensvlees uit dorset met cider mosterd en salie

Smulweb imageSmulweb

Smakelijk varkensvlees uit Dorset met cidermosterd en salie. Het vlees en de bacon langzaam garen in cider en salie in de oven gedurende ten minste vijf uur. Heerlijk opgediend met mosterd, sjalotjes en crème fraîche voor die extra beet.

120 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1200 g Procureur
  • 450 ml Cider
  • 450 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 15 stappen deze heerlijke Varkensvlees uit dorset met cider mosterd en salie op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 100°C.
  2. Bak de bacon in 1 ½ eetlepel olie knapperig en bruin, neem uit de pan en zet apart.
  3. Verhit de rest van de olie en bak het vlees in 2 porties. Zet apart bij de bacon.
  4. Bak de sjalotjes goudbruin rondom, neem uit de pan en zet apart.
  5. Bak de ui 10 minuten in de helft van de boter tot ze zacht en bruin is.
  6. Doe het vlees en de bacon terug in de pan, schenk de cider en bouillon erover.
  7. Roer de salie erdoor en breng al roerend aan de kook.
  8. Dek af met aluminiumfolie en het deksel. Zet het minstens 5 uur in de oven.
  9. Roer de selderij en de sjalotjes erdoor, dek opnieuw af en zet terug in de oven voor 30 minuten.
  10. Check of het vlees zacht en gaar is (het moet uit elkaar vallen).
  11. Zet de schotel weer op het vuur en breng aan de kook.
  12. Meng de overgebleven zachte boter met de bloem tot een zalvige pasta.
  13. Roer er iets van door het gerecht tot het dikker wordt. Voeg meer toe indien nodig.
  14. Roer de mosterd en de crème fraîche erdoor en laat nog 1-2 minuten pruttelen.
  15. Voeg eventueel nog een extra scheut cider toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kruiden