- 100 g Vloeibare margarine
- 700 g Vloerbrood Wit
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Groninger mosterdsoep met spekjes en prei op tafel.
- Snipper de uien en fruit ze zachtjes in de margarine. Voeg halverwege het fruiten het kerriepoeder toe.
- Als de uien glazig zijn, kan de bloem er in één keer bij. Roer het geheel goed totdat er geen klontjes meer zijn. Laat dit mengsel in enkele minuten gaar worden.
- Schep dan lepel voor lepel de bouillon erbij en roer elke keer goed totdat de bouillon helemaal is opgenomen. Voeg na de eerste liter bouillon de mosterd toe
- de mosterd is in dit stadium makkelijker oplosbaar. Uiteindelijk ontstaat er een licht gebonden soep.
- Maak de soep op smaak met de room, de sherry, de cayennepeper en de zwarte peper. Proef en voeg eventueel nog wat zout/bouillonpoeder en/of mosterd toe.
- Schep de soep in rustieke soepkommen. Garneer met wat spekjes en prei. Zet de rest van de spekjes en de preisnippers op tafel, zodat iedere gast naar wens nog meer kan opscheppen.
- Serveer de soep met het brood en de roomboter.