- 0.5 Rode peper
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Sate-wraps met kip paprika paksoy en tauge op tafel.
- Meng de ingrediënten voor de marinade en laat de kip hier minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast marineren.
- Verwarm de oven voor op 160°C. Verpak de wraps in de aluminiumfolie en verwarm ze ca. 10 minuten in de oven tot ze zachter zijn.
- Verwarm de olie in de wok en bak hierin de kipblokjes rondom lichtbruin. Voeg de ui, knoflook, paksoi en paprika toe en roerbak een paar minuten mee. Voeg als laatste de champignons en taugé toe en wok nog een minuutje goed omscheppend.
- Maak ondertussen in het pannetje de satésaus: verwarm de olie en fruit hierin de sjalotjes, knoflook, pepertje en de trassi. Voeg de pindakaas toe en de kokosmelk en laat de pindakaas hierin oplossen. Goed roeren. Breng op smaak met ketjap en basterdsuiker en proef of je hem zo goed vindt en dik/dun genoeg.
- Beleg de wraps met het kip-groentenmengsel, schep royaal satésaus erover en strooi de uitjes hierover. Rol de wraps op en smullen maar, dit is lekker!