Quiche lorraine recept 1775 van overgrootmoeder

Quiche lorraine recept 1775 van overgrootmoeder

Smulweb imageSmulweb

De Quiche Lorraine van overgrootmoeder uit 1775. Met pate brisee als bodem, gevuld met een mix van eieren, zure room en crème fraîche, en gerookte bacon. Bak gedurende 40-50 minuten op 170 graden en smullen maar!

45 min bereiden

voorgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Zure room

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Quiche lorraine recept 1775 van overgrootmoeder op tafel.

  1. Doe het meel in een kom of op een schone aanrecht. Maak een kuiltje in het midden, doe de olie of reuzel in het kuiltje, zout erbij, de boter in kleine stukjes erbij. Meng dit samen heel snel en doe een beetje water erbij. Kneed het deeg met de palmen van je hand. Rol het tot een grote ronde bal.
  2. Rol het deeg met de deegroller plat zodat het in je ovenschaal past en opwerk het aan de zijkant tot ongeveer 2 tot 2,5 cm dikte.
  3. Klop de eieren, voeg de zure room en crème fraiche toe, zout en peper erbij. Geheel goed doorkloppen en giet dit in de ovenschaal op de pate brisee.
  4. Snijd de gerookte bacon in kleine stukjes en strooi dit uit over de vulling.
  5. Bak het geheel in een elektrische oven gedurende 40-50 minuten op 170 graden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Quiche lorraine